SIO2020ArnesMIZŠEU-ESS

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju
Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Če se vam pri delu zatakne, pobrskajte po učbenikih, spletnih straneh, povprašajte sošolce in sošolke in seveda pišite učiteljem.

Prihajajoči dogodki | mesečni pregled

  • Ni prihajajočih dogodkov. Želimo vam lep dan.
avgust 2020
PTSČPSN
      1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31       
« Jul   Sep »

osic

Aktualno

Uradne ure

V času šolskih počitnic bodo uradne ure na šoli v tajništvu na Lošci 1 vsako sredo od 10.00 do 13.00.

 

Najem prostorov

V šolskem letu 20-21 bodo zunanji uporabniki lahko najemali prostore OŠ Ivana Cankarja Vrhnika. Prijavnice sprejemamo do 24. 8. 2020.

9-ŠOLCI: VPIS V SREDNJE ŠOLE 2020

9-ŠOLCI: VPIS V SREDNJE ŠOLE 2020

Objavljen je razpis za ZOISOVE ŠTIPENDIJE

Splošne in posebne pogoje za pridobitev štipendije najdete na povezavi. Glede izjemnih dosežkov (tekmovanja) velja: Vlagatelj lahko za pridobitev Zoisove štipendije ob prehodu med ravnmi izobraževanja (za 1. letnik) uveljavlja izjemni dosežek iz zadnjih dveh šolskih let iz predhodne ravni izobraževanja. Letos to IZJEMOMA pomeni izjemni dosežek, ki ga je dosegel v šolskem oziroma študijskem letu 2017/2018 in v šolskem oziroma študijskem letu 2018/2019.

∞  ∞  ∞ ∞ ∞  ∞  ∞ ∞  ∞  ∞  ∞ ∞ ∞  ∞  ∞

Seznam šol, ki imajo OMEJITEV VPISA za naslednje šolsko leto

 

∞  ∞  ∞ ∞ ∞  ∞  ∞ ∞  ∞  ∞  ∞ ∞ ∞  ∞  ∞

 

PRENOS PRIJAV          

TOREK, 16.6.2020, je zadnji dan,ko še lahko “PRENESETE” PRIJAVNICO na drugo šolo.

Letos izjemoma tega ne naredite osebno, ampak po spletu.

Izpolnjen OBRAZEC ZA PRENOS pošljete SVETOVALNEMU DELAVCU na šolo, kjer imate zdaj prijavo.

On/a poskrbi za prenos.

∞  ∞  ∞ ∞ ∞  ∞  ∞ ∞  ∞  ∞  ∞ ∞ ∞  ∞  ∞

ZOISOVE STIPENDIJE osnovne informacije

∞  ∞  ∞ ∞ ∞  ∞  ∞ ∞  ∞  ∞  ∞ ∞ ∞  ∞  ∞

Danes je objavljeno trenutno stanje PRIJAVE 20-5-2020 na posameznih programih srednjih šol.                                                                                                            Časa za morebitni prenos je dovolj, zato ne hitite. Od ponedeljka, 25.5.2020 naprej, se bomo o vsem v zvezi z vpisom lahko spet v miru “v živo” pomenili.

Veselim se vas spet srečati 🙂 …

 

Dragi 9-šolci, spoštovani starši,

vpis v srednjo šolo bo letos potekal takole:

“Prijavo za vpis v srednje šole je potrebno oddati do 11. maja.

Prenos že oddanih prijav bo možen do 16. junija.                                                                                             Vpis v srednje šole bo potekal od 30. junija do 6. julija.                                                                                 Izpiti nadarjenosti za vpis v tiste srednje šole, kjer je to potrebno, se bodo izpeljali od 1. do 6. junija.

  • Poglavitna novost je, da prijavnico za vpis v šolo natisnete z naslednje povezave,
  • prijavnico za dijaški dom pa s te povezave.

Prijavnico natisnete, jo izpolnite, podpišete (vi in starš) in jo pošljete na izbrano srednjo šolo oziroma izbrani dijaški dom.  Na prijavnici za vpis v srednje šole letos izjemoma ni potreben podpis in žig ravnateljice oziroma ravnatelja osnovne šole. Ob izpolnjevanju prijave si za izbor naslova šole, programa in poklica lahko pomagate z RAZPISOM, ki je objavljen tudi na spletni strani šole – jeziček Svetovalna služba. Če se zatakne, ali niste gotovi,  vprašajte: mari@11sola.si ali me pokličite 031 66 00 96.

ČE IMATE TEŽAVE Z DOSTOPOM/TISKANJEM, SE JAVITE PSIHOLOGINJI, (mari@11sola.si)                                                                                                    POSKRBELI BOMO, DA  DOBITE OBRAZCE, KI SMO JIH V ŠOLI ŽE KUPILI PRED KARANTENO.

Vsi datumi vezani na vpis so obnovljeni na strani Svetovalne službe v tabeli pod Vpis v srednjo šolo 2020 – pomembni datumi.

Cel tekst, ki ga je v zvezi z vpisom objavilo Ministrstvo, lahko preberete tule:

 

ŠOLSKA SHEMA V LETU 2019/2020

SPLOŠNE INFORMACIJE

Tudi v šolskem letu 2019/20 je bila OŠ Ivana Cankarja vključena v Šolsko shemo. Šolska shema je ukrep skupne kmetijske politike EU, ki otrokom v osnovni šoli in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami zagotavlja brezplačen dodatni obrok sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov. Obvezni spremljevalni izobraževalni ukrepi povezujejo otroke s kmetijstvom in spodbujajo zdravo prehranjevanje.

ŠOLSKA SHEMA NA OŠ IVANA CANKARJA

Sadje, zelenjavo, mleko in mlečne izdelke smo na naši šoli v povprečju delili enkrat tedensko kot dodatek malici in/ali kosilu. Dodatki živil iz Šolske sheme so za učence brezplačni. Opravili smo 29 delitev sadja in zelenjave ter 29 delitev mleka in mlečnih izdelkov.

V tem šolskem letu smo učencem delili:

  • sadje: češnje, jabolka, hruške, grozdje, jagode, slive, marelice in kaki
  • zelenjava: zelena solata, paprika, kislo zelje in korenje
  • mleko in mlečni izdelek (ekološko mleko, navadno mleko, navadni jogurt)

DOSEGANJE CILJEV

Žal smo cilje dosegli le deloma, saj učenci pogosto puščajo sadje, zelenjavo ter mleko in navadni jogurt kljub  temu, da jih učitelji spodbujajo k uživanju omenjenih živil.

ŠOLSKA SHEMA V PRIHODNJEM ŠOLSKEM LETU

OŠ Ivana Cankarja je prijavljena v šolsko shemo tudi za šolsko leto 2020/21. Upam, da bomo v naslednjem šolskem letu uspešnejši pri promociji uživanja svežega sadja, zelenjave ter nesladkanih mlečnih živil.

Zadnji šolski dan

V sredo, 24. junija, se bomo poslovili od tega nenavadnega šolskega leta.

Učenci bodo prvo in drugo šolsko uro čas preživeli z učitelji, ki jih imajo te ure na urniku.

Med tretjo in četrto uro pa bodo z razrednikom ali razredničarko imeli slovesno podelitev spričeval.

Učenci na Tržaški 2 zadnji šolski dan končajo ob 11.35, učenci v Kulturnem centru, na Drenovem Griču in na Lošci 1 pa ob 12.05.

Za tiste učence, ki obiskujejo podaljšano bivanje, je to organizirano po urniku.

Avtobusi bodo v vse smeri odpeljali ob 12.30.

Starše vljudno naprošamo, da za zadnje šolske dni odjavijo obroke, ki jih učenci ne potrebujejo.

 

Tretja zbiralna akcija starega papirja

Spoštovani starši

V torek, 16. junija, in četrtek, 18. junija, bodo na deponiji organizirali tretjo zbiralno akcijo starega papirja. Ker bodo delež denarja od zbranega papirja donirali šolskemu skladu, Vas vljudno pozivamo, da se zbiralne akcije papirja udeležite v čim večjem obsegu, in tako prispevate v šolski sklad. Papir lahko pripeljete med 15.00 in 19.00.

s spoštovanjem

mag. Polonca Šurca Gerdina

ŠIVILJSKI KROŽEK

ŠIVILJSKI KROŽEK

Učenke in učenca so vsako sredo zjutraj pridno šivali. Zašili so veliko čudovitih izdelkov. Šivali so z različnimi materiali. Jutranja ura je čisto prehitro minila, saj je potrebno veliko časa, volje in vztrajnosti, da je izdelek končan.

več…

1. mesto za mladega čebelarja

1. mesto za mladega čebelarja

Čebelarska zveza Slovenije je razpisala natečaj, v katerem so umetniki iz cele Slovenije in vseh starosti ustvarjali poslikave panjskih končnic. Natečaja se je udeležilo preko 400 umetnikov, ki so prikazali izjemen talent in neizmerno domišljijo.

V kategoriji čebelarskih krožkov je prvo mesto osvojil Lovro Grom, učenec 2. D razreda naše šole. Lovru in njegovi mentorici, gospe Joži Gruden Ciber, ki je pomagala s svojimi nasveti, iskreno čestitamo!

 

Zapri nastavitve dostopnosti