Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 20. 4. 2023, smo se udeležili kvalifikacij za državno tekmovanje. Občinski SPVC je organiziral tekmovanje, kjer se je pet učencev naše šole pomerilo s sovrstniki iz sosednjih občin v:

  • spretnostni vožnji po poligonu,
  • simulaciji vožnje v cestnem prometu na poligonu za šolo,
  • cestno – prometnih predpisih v računalniški učilnici.

Vas zanima, kako nam je šlo? V sliki in besedi …

Oblačen dan je obetal zahtevne pogoje za spretnostno vožnjo s kolesi. Tik pred začetkom je začelo deževati in je drseča podlaga tekmovalcem precej otežila vožnje. Navkljub temu so nekateri prikazali odlične vožnje z zelo malo napakami.

Sledila je vožnja v skupinah po cestnem poligonu. Dogajanja v križiščih je začinil policist. Marsikdo se je prvič srečal z razmerami, ko promet v križišču ureja policist. Ker so take razmere v prometu redke, sta pred vožnjami policist in policistka s PU Vrhnika učencem razložila ukrepanje udeležencev v prometu.

Sledil je še teoretični del v računalnici. Po odpisanih preizkusih je sledilo presenečenje. Z enakim številom točk so trije tekmovalci delili prvo mesto. Ker se državnega tekmovanja sme udeležiti samo en predstavnik kvalifikacij, so še enkrat pisali teoretični del. Medtem so ostali tekmovalci, mentorji in organizatorji ob sendviču in pijači izkoristili čas za druženje in klepet.

Dodatni preizkus je precej podaljšal samo tekmovanje in je končno prinesel zmagovalca kvalifikacij. Prvega mesta se je razveselil Ruben Škorič iz OŠ Antona Martina Slomška, najbrž tudi zaradi novega skiroja. Prvi trije so prejeli praktične nagrade, vsi udeleženci pa poleg malice še spominsko majico in bon za kepico sladoleda v slaščičarni Berzo.

Učenci OŠ Ivana Cankarja Vrhnika so dosegli odlične uvrstivte:

3. mesto: Domen Keršmanc
5. mesto: Anže Gutnik
8. mesto: Timotej Oblak Brown
10. mesto: Aleksander Košir
14. mesto: Matija Turk

Med 19 tekmovalci je v seštevku vseh točk najmanj kazenskih točk dosegla prav ekipa OŠ Ivana Cankarja Vrhnika. Za prvo mesto je šola prejela še žogo. Vsem tekmovalcem čestitam za dobre vožnje in odlično poznavanje cestno-prometnih predpisov, zmagovalcu pa uspešno državno tekmovanje.

Mentor: Simon Gerdina

(Skupno 314 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri nastavitve dostopnosti